Trillion-Dollar Asset Giant Fidelity lanceert nieuwe poging om Bitcoin naar rijke beleggers te brengen

De crypto-activadivisie van Fidelity Investment, Fidelity Digital Assets, werkt samen met het in Singapore gevestigde Stack Funds om crypto-custody-diensten te bieden aan vermogende investeerders in Azië te midden van een groeiende interesse in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies in de regio.

Het partnerschap zal Fidelity-klanten verdere blootstelling bieden aan wat sommigen nog steeds beschouwen als een opkomende economische sector

Mede-oprichter van Stack, Michael Collett, vertelt Bloomberg dat de connectie van het bedrijf met Fidelity Aziatische investeerders zal aanspreken die toegang willen krijgen tot de beveiligde bewaarnemingsdiensten van Fidelity Digital Assets.

Het Stack-partnerschap is niet de eerste stap van Bitcoin Loophole om crypto-investeringen toegankelijk te maken voor zijn klanten.

Het bedrijf creëerde zijn Digital Assets-tak in 2018 en pas in augustus diende Fidelity een aanvraag in bij de SEC om een ​​Bitcoin-indexfonds aan te bieden (Wise Origin Bitcoin Index Fund, I, LP).

Stack lanceerde in januari ook een bitcoin-indexfonds van institutionele kwaliteit

De aankondiging van Fidelity and Stacks komt op de markt omdat de Bitcoin-prijs belangrijke prijsacties blijft ondergaan in de nasleep van de toegenomen institutionele interesse van onder meer MicroStrategy en PayPal’s recente crypto-acceptatie.

De mede-oprichter van Stack benadrukt de hernieuwde interesse van klanten in Bitcoin maanden nadat de prijs van het vlaggenschip cryptocurrency in maart onder de $ 4.000 zakte.

„Dit jaar was moeilijk om mensen in Bitcoin te krijgen, omdat het zichzelf niet met glorie bedekte tijdens de neergang van de markt … Sinds de donkere dagen van maart hebben we weer vragen gekregen.“

Op het moment van schrijven is BTC volgens CoinMarketCap $ 13.474 waard.