Poistumispetokset ja määräykset häiritsevät maailmanlaajuisia

Poistumispetokset ja määräykset häiritsevät maailmanlaajuisia darknet-markkinoita

Viimeaikaiset poistumishuijaukset ovat syrjäyttäneet darknet-markkinoiden käyttäjät, ja vain Itä-Euroopan alusta Hydra on nyt maailmanlaajuisesti suurin.

Blockchain-rikosteknisen yrityksen CipherTrace Bitcoin Profit julkaisemassa raportissa on yksityiskohtaisia ​​merkittäviä häiriöitä salaisessa darknet-markkinatilanteessa viime kuukausien aikana tapahtuneen poistumishuijauksen jälkeen.

Huolimatta uusien markkinapaikkojen mahdollisuudesta vangita nyt lakanneiden alustojen käyttäjät, CipherTrace toteaa, ettei länsimaiden määrää hallitsevaa yhtä alustaa ole. Se arvioi, että Venäjälle keskittynyt Hydran markkinat ovat nyt maailman suurimmat.

Hydran arvioidaan tuottaneen yli 1,2 miljardia dollaria tuloja kesäkuun 2019 ja heinäkuun 2020 välisenä aikana huolimatta yksinomaan Itä-Euroopan alueen palvelusta.

Vaikka Darknet-markkinapaikkoja on perinteisesti hallinnut pieni joukko suuria toimijoita, CipherTrace-raportin mukaan alalla näyttää nyt olevan enemmän aluksia, jotka komentavat pienempiä vastaavia käyttäjäkuntia. Asu seuraa tällä hetkellä yli 35 aktiivista darknet-markkinaa.

Maisema on muuttunut nopeasti

Empire Market, helmikuussa 2018 lanseerattu merkittävä darknet-markkinat, joka oli houkutellut yli miljoona käyttäjää tämän vuoden tammikuusta lähtien, meni offline-tilaan elokuussa ja katosi äkillisesti noin 30 miljoonalla dollarilla käyttäjien varoista.

Monet alustan käyttäjistä siirtyivät nopeasti muille kauppapaikoille, Icarus Marketsille merkittävien edunsaajien joukossa, mutta se katosi myös kolmen viikon kuluessa Empiren poistumishuijauksesta. CipherTrace uskoo, että Ikaruksen poistumista ei ollut suunniteltu, ja huomautti, että alusta oli „vauhdittanut suuria päivityksiä“ vähän ennen offline-tilaan siirtymistä:

„On todennäköistä, että suuri uusien Empire-käyttäjien tulo ja heidän talletuksensa saivat Ikaruksen kypsään kannattavaan poistumiseen. Tämän seurauksena järjestelmänvalvojat ovat saattaneet hyödyntää tilaisuutta ja poistua aikaisemmin kuin he olivat alun perin suunnitelleet. „

CipherTrace totesi, että DeepSea-markkinat ovat olleet offline-tilassa yli viikon, mikä viittaa uudelle matolle, jos lainvalvontaviranomaiset eivät ole ilmoittaneet takavarikoinnista.

Raportissa todettiin, että Valkoisen talon markkinat ja DarkMarket ovat tällä hetkellä länsimaiden suurimpia alustoja, ja niiden arvioidaan olevan yli 300 000 käyttäjää.

Vaikka CipherTrace uskoo, että Valkoisen talon markkinoiden käyttäjäkunta kasvoi 50% äskettäisten lopetushuijausten jälkeen, alustan „korkeat turvallisuusvaatimukset kääntävät yleensä keskimääräisen pimeän markkinakäyttäjän pois“, ja ehdotti, että DarkMarket suositaan vähemmän teknologisesti taitavien käyttäjien joukossa.

Yritys tunnisti myös kaksi uutta darknet-markkinaa, jotka käynnistettiin syyskuussa – Lime Market ja Invictus Market, joiden uskotaan toimivan DarkBayn ja Imperiyan entisten ylläpitäjien toimesta.

Viimeaikaisista poistumishuijauksista johtuneista aukoista huolimatta CipherTrace toteaa, että Invictuksen kasvu on „hidastunut rajusti“ ensimmäisten 10 000 käyttäjän lisäämisen jälkeen, kun taas Lime Market „näyttää olevan hyvin pieni markkina eikä siitä odoteta tulevan kovin merkittävää yritystä“.